En hijab är en naturlig del av många människors modegarderob, och precis som med alla andra kläder behöver du ta en funderare kring hur du stylar din look inför en arbetsintervju. På en konkurrensutsatt arbetsmarknad gäller det att tänka igenom sitt intryck i minsta detalj innan det första mötet med en potentiell arbetsgivare.

Att se till att du har ett större antal hijabs i garderoben är en god idé för dig som vill kunna anpassa stilen till olika tillställningar, läs mer här för att få insyn i hur olika design och materialval påverkar vad din hijab ger för intryck.

 

Anpassa looken efter profession

Under arbetsintervjun har du möjlighet att visa att du verkligen vet hur du anpassar dina kläder efter tillfälle. Precis som Metro Mode rapporterar är det detaljerna som räknas vid ett första möte.

”Du vill uppfattas som professionell och ge ett gott första intryck”, tipsar Metros reporter.

Och även med en hijab går det alldeles utmärkt att smälta in i ett stramt skandinaviskt modeklimat på kontoret. Modebloggerskan Imane Asry kombinerar exempelvis sin avskalade nordiska stil med en elegant draperad hijab i jordnära färger. Perfekt för dig som kanske söker jobb på ett kontorsjobb inom IT, finans eller design.

Du som söker mer praktiska arbeten väljer kanske lite tåligare material i din hijab. Poängen är att anpassa alla dina kläder till det jobb du söker, så kommer du att göra succé.

Välj inte bort hijaben

Även om det återkommande genom åren rapporterats i media om att en hijab är något som ger mindre chans till jobb, är det sannolikt en dålig idé att välja bort den till arbetsintervjun. Att bära hijab i yrket är en rättighet, och för en modern arbetsgivare ska det inte vara en bedömningsgrund i en anställningsprocess.