Att bära smycken på jobbet ger ett stiligt och professionellt intryck. Det gäller dock att välja rätt sorts smycken. Ett fåtal eleganta klassiska smycken passar på de flesta arbetsplatser. Ta hänsyn till den rådande klädkoden och undvik stora iögonfallande smycken.

Vackra smycken är ett utmärkt sätt att uttrycka sin personlighet och förstärka sin stil. Däremot kan det vara lite klurigt att veta vilka smycket som lämpar sig på jobbet. Det finns inget svar som gäller för samtliga arbetsplatser, men här får du några generella tips om hur du kan resonera när du väljer jobbsmycken.

Less is more

jobbOrdspråket ”less is more” betyder i princip att du bör satsa på kvalitet istället för kvantitet. Genom att välja några få smycken ger du ett mer smakfullt intryck vilket lämpar sig väl på arbetsplatsen. Ett fåtal klassiska smycken ger en professionellt och diskret intryck. Välj gärna tidlösa smycken som passar till allt. Hos https://www.efvaattling.com/sv/produkter/ringar/ hittar du de bästa sortimentet av stilrena smycken som passar utmärkt på jobbet. Efva Attling är känd för att göra klassiska smycken utstrålar kvalitet och elegans. Här hittar du alla sorters smycken för en stilig och professionell look. Exempel på bra jobbsmycken inkluderar bland annat följande:

  • Ringar i guld och silver med diamanter
  • Pärlörhängen
  • Diskreta guldhalsband

Ta hänsyn till efter arbetsplatsens klädkod

Ovanstående smycken passar på de flesta arbetsplatser och är säkra kort, men du bör i största möjliga mån anpassa dina smycken efter arbetsplatsens klädkod. Inom vissa branscher, exempelvis bank- och konsultbranschen, är klädkoden ofta mycket strikt och då passar det med diskreta och konservativa smycken. På arbetsplatser där klädkoden är mindre formell, ofta kallad för ”business casual”, ger det betydligt mer utrymme för personligt uttryck. Då kan du med fördel välja ett smycke med mer färg eller en annorlunda form, exempelvis en ring eller ett par örhängen. Kom ihåg att arbetsplatsens klädkod även gäller vid intervjuer. Om du vill öka dina chanser att få jobbet bör du välja smycken med omsorg även vid intervjutillfället.

Undvik statement-smycken

En tumregel är att alltid undvika stora smycken som drar till sig uppmärksamhet, så kallade statement-smycken, på jobbet. Denna typ av smycken kommunicerar din personlighet och lämpar sig oftast bättre i privata sammanhang. Stora iögonfallande örhängen är trendigt och snyggt, men de lämpar sig bättre fest än i jobbkorridoren.