Se till att ordna en sommarfest på jobbet som är kul för alla. Här får du tips kring vad den som planerar en fest bör tänka på och vad allt från chefer till anställda bör ha i bakhuvet för att alla ska ha en kul fest.                                                                                     

Ofta är pressen och stressen kring jobbets sommarfest stor, men det behöver inte behövas så himla mycket för att det ska bli kul, det kan tillexempel räcka med ett bra coverband som alinband.se, god mat, dryck och lite enkla lekar. Det viktigaste är att alla beter sig bra och att man inte kränker någon eller gör bort sig själv. Det ska kännas okej att möta kollegorna nästa arbetsdag.

Planering och lekar

Håll planeringen enkel och försök servera sådant som alla gillar, men servera inte för mycket alkohol. Ha ett tema på festen, det skapar engagemang och skratt. Ett kul inslag är att ha överraskningar. Det kan vara att chefen hittar på något, att det delas ut priser eller att det ges presenter. Men det får inte vara något halvdant som görs, då försvinner effekten. Olika lekar och tävlingar lättar upp stämningen, skriver Dagens Nyheter i en artikel. Och tips på bra lekar är frågesport, lagpussel och andra lekar som kräver samarbete. Tänk på att det ska vara lekar och aktiviteter som de flesta gillar, alla gillar inte allt.

”Man måste acceptera att alla inte gillar aktiviteter. Men om man vill att många ska bli nöjda, kan man varva olika typer av tävlingar och lekar”, säger eventarrangören i denna artikel.

Så ska man bete sig på sommarfesten

Tyvärr kan sommarfest betyda ångest för många. Det kan bli för mycket fylla, en kollega bli närgången eller så är det du som råkar prata löner med chefen. Det händer saker som inte ska hända, men det går att undvika. Tänk positivt, jobbfester är ett bra tillfälle för att knyta kontakt med kollegor. Men håll dig till en liten mängs alkohol, eller ingen alls, delta inte i lekar som känns tveksamma och ta inte initiativ till sådana, bli inte bundis med chefen och hantera fulla kollegor genom att erbjuda taxi på ett diskret sätt, tipsar Metro om i en artikel.