Konkurrensen på arbetsmarknaden är knivskarp och för den som vill lyckas gäller det att ha en kombination av rätt kunskaper, utbildning, personlighet och utstrålning. Speciellt i serviceyrken kan utseendet vara viktigt för att ge rätt intryck.

Ett första steg till drömjobbet är anställningsintervjun. För att lyckas gäller det att vara både påläst, kunnig och ge ett bra intryck. Kläder som matchar företagets dresscode och ett helt och rent utseende är fördelaktigt. Här ingår även ett bländande leende. Att ha riktigt vita och snygga tänder kan vara ett sätt att stå ut i mängden. En tandblekning från https://www.dentway.se/ är ett sätt att få ett försprång mot drömjobbet.

Så får du snygga tänder

Att bleka tänderna är ett snabbt och effektivt sätt att få vackra vita tänder. Men det finns också flera andra tips som är bra att använda:

  • Borsta tänderna noggrant både morgon och kväll och gå på regelbundna besök hos tandhygienisten. Det här förebygger både missfärgningar, tandsten och karies.
  • Ät rätt. Bra kost ger bra tandhälsa. Undvik exempelvis söta mellanmål och att småäta. Även nyttiga mellanmål som smoothies och frukter kan ge skador på tänderna om du äter för tätt.
  • Skippa också kaffe och te som kan missfärga tänderna.
  • Skippa rökningen. Att rökning är dåligt för hälsan vet alla, men rökning ger också gula och missfärgade tänder.

Att följa tipsen ovan kan också bidra till att tänderna hålls vita längre mellan blekningarna. Det här är speciellt bra för den som har skador på emaljen som gör tänderna extra känsliga och som därför inte kan bleka tänderna särskilt ofta. Men hur påverkar tandstatus karriären och varför är det viktigt att ha snygga tänder? Det är speciellt viktigt för den som vill göra karriär i yrken som innebär mycket kundkontakter och möten att ha god tandhälsa. Ett snyggt leende är viktigt för helheten och det första intrycket är ofta viktigare än vad du tror. Att ha vita och snygga tänder har dessutom på senare år blivit en statusmarkör, något som gör det ännu viktigare att hålla tänderna i gott skick oberoende av vilket yrke du vill satsa på.