Plastikoperationer och skönhetsbehandlingar behöver inte längre innebära att man måste lägga sig under kniven. Fula ärr och lång konvalescenstid är något som många patienter avskräcks av när de sitter på konsultationer. Dagens skönhetsindustri har dock utvecklats och bidragit till nya operationsmetoder.

Även de traditionella behandlingarna som kan göras på någon kvart har utvecklats till nyare metoder även om de vanliga finns kvar och toppar listorna. Nya preparat har bidragit till ett mer naturligt resultat utan klumpar eller märken eller misslyckanden överlag. Många kliniker är först ut med både nya och gamla metoder, såsom Inskinity.

kvinna i vit klänningLaserbehandlingar med IPL

En skönhetsbehandling som är rent av flexibel och som passar till många olika skavanker, är IPL. Inskinitys IPL behandlingar hittar du här. En IPL behandling består av en lasermaskin som ser ut son en fön eller en pistol och som skjuter ljuspulsarer in i huden. Laser är bra för att till exempel bleka ärr eller reducera dem, ta bort oönskad hårväxt i ansikte och på kropp, samt för att reducera små rynkor som kråksparkar och bitterrynkor. Det är ett skonsamt alternativ och passar dem som motsätter sig injektionsbehandlingar. Många väljer dock både ock för bästa resultat. Med laser får du inga ärr alls och laser kan även användas till svårare operationer, vilket gör det ett perfekt alternativ för den som vill fräscha till sig utan knivens inblandning.

Fettransplantationer

Andra operationsmetoder kan istället för kniven innebära att man transplanterar fettceller till en annan del av kroppen och skapar volym. Då utesluts således implantat – något som många kan känna sig tveksamma till. Implantat är ju trots allt ett främmande föremål som stoppas in i kroppen och kan orsaka kapselbildning och nedsatt muskelstyrka. Fettransplantationer kan alltså ordna större bröst eller större rumpa.

Ny teknologi plogar för förbättrad skönhetsindustri

Den nya tekniken har gjort att utvecklingen av förenklade skönhetsingrepp har gått framåt. Olika maskiner kan erbjuda alternativ för att bli av med celluliter, ärr, utväxter och rynkor.

  • Trådlyft för att lyfta huden utan ansiktslyft på traditionell väg
  • Fractional laser som är en stark lasermaskin för att behandla hud
  • Quadro-laser för att ta bort ansiktsvårtor, blodkärl och annat