Den som ska på en finare tillställning vill förmodligen klä sig finare än vanligt och då är det lätt att budgeten drar iväg. Men det finns vackra klänningar att köpa till ett billigare pris.

I Expressen kan man läsa att prinsessan Sophia gick på prins Nicolas dop iklädd en klänning från det lyxiga modemärket Gucci. Klänningen var petuniafärgad och till den bar hon en rosa rosett i håret och ett miniatyrporträtt av kungen på bröstet. Klänningen som var figurnära sydd och försedd med puffärm och breda muddar kostar runt 20 000 kronor och var gjord i siden. Det här är inte första gången som någon av damerna i kungahuset kommer klädd i ett dyrt plagg på en tillställning.

Se upp för utländska sajter7153722-blue-dress-girl

Är man inte kunglig, eller allmänt förmögen, har man förmodligen inte råd att gå klädd i en sådan här dyr klänning vid en tillställning. Men självklart vill den som går på ett dop eller ett bröllop vara fint klädd. Turligt nog finns det vackra klänningar som passar de flesta till lite mer rimliga priser, exempelvis på Sofia Moore. Sedan finns det även en uppsjö av klänningar som man kan beställa på nätet utomlands ifrån. Det man dock behöver se upp med då är att klänningen inte har så bra kvalitet. Det har nämligen hänt många gånger att svenskar beställt billiga klänningar från exempelvis Kina och fått hem klänningar som liknar något som gjorts i syslöjden. I Aftonbladet kan man läsa om en kvinna som råkat ut för just det.

Enligt klädkoden

När det kommer till valet av klänning beror det självklart på vad man själv tycker är snyggt och vad man passar i. Men sedan beror det även på vilken klädkod den tillställning man ska gå på har. I Dagens Nyheter skriver en expert att klädkoden smoking betyder en lång klänning och om man har en kortare klänning får den gärna vara lite mer festfin. Är klädkoden däremot kavaj får kvinnor i princip ha på sig vad de vill. Bara det är lite mer elegant än vanlig vardagsklädsel. Det behöver dock inte vara aftonflott.