Året är snart slut och med det ser många framemot en nystart, på flera sätt, när vi vaknar under första januari och ett nytt år har inletts. Varför inte rensa ut bland prylar och kläder hemma?

pexels-photo-88444-largeI Elle tipsas det om hur man kan tänka när det kommer till att rensa just garderoben. Börja först med att slänga ut allt på golvet, för det är inte förrän då du inser hur mycket plagg du verkligen har, och så mycket som du inte använder. Har du inte använt plagget under det senaste året kan det lika gärna åka ut, till secondhand-butiken på hörnet eller till välgörenhet. Håll dig till dina favoritfärger och behåll plagg i dessa kulörer – då får du kvar en snygg garderob där de flesta färger passar varandra. Känn av om plaggens passform och kvalitet har hållit i sig eller om det faktiskt börjar bli riktigt slitet och omöjligt att få fint, för om det är så kan du lika gärna slänga iväg det.

Lika är det med skor, använder du dem? Är de ens sköna? De skor som du inte ens kan gå i kan du lika gärna ge bort, du kommer förmodligen inte att använda dem igen. Någonsin. Du kommer upptäcka hur mycket bättre det känns efter att garderoben är rensad.

Nya plagg inför nya året

Ska du börja på ett nytt jobb i januari? Passa på att införskaffa en ny garderob under alla reor under december, inte minst under mellandagarna. Med  Nelly Rabattkod – 25% rabatt + Fri frakt i December 2016 kommer du långt i jakten på en fräschare och mer sofistikerade garderob under 2017.

För stil- och gardrobstips kan en koll in den nya serien med Carolina Gynning. Hon kommer nämligen vägleda stilförvirrade individer tillbaka till att hitta stilen igen. Perfekt om du vill få inspiration till det nya jobbet, eller bara inleda året med en annan känsla. Läs vidare på Expressen.