Att ta studenten är förmodligen en av de största dagarna i ditt liv och då gäller det att klädseln blir rätt. Studentmössan är en given sak men hur ser det ut med resten av kläderna? Måste du klä dig i vitt eller kan någon annan färg matcha lika fint?

studentmössaStudentmössan är i regel vit men idag kan du hitta massor av olika studentmössor med ditt ingraverade namn och andra budskap hos https://galio.se/ där du även kan få inspiration till din klädsel. Studentmössan kan vara helsvart, ha röda band, olika broderier eller till och med bestå av flera färger. En mössa att ha fler än en gång! Ett tips utöver de andra tips som följer när du ska ta studenten är att se till mössans färger för att hamna rätt i kläddjungeln.

Lyft mössans färger med detaljer i kläderna

Har din studentmössa färgade band eller broderier, kan det vara värt att återuppta de färgerna i klänning, kjol, byxor eller fluga. Det är alltid snyggt när en färg går igen på andra ställen, kanske till och med i skor eller accessoarer. Din mössa kanske även har någon form av smycke eller detalj i sig som skulle kunna tas upp i dina smycken, såsom en brosch eller halsband. Även din frisyr spelar roll.

Vilka färger på studentklädseln?

Vitt och mörkblått brukar vara de huvudsakliga färgerna som studenter klär sig i, inte minst för att det är sommartider och passande för säsongen. Men det går även hur bra som helst att satsa på pastelliga toner i klänningen eller en blommönstrad skjorta för grabbarna. Att bryta av ger ett mer intressant intryck och gör att du sticker ut ur mängden.

Klä dig inte för extravagant utan välj en enklare klänning med detaljer som volanger eller spets. Som kille kan du istället välja att ha fluga istället för slips eller välja olika färger på kavaj, skjorta och byxor. Du behöver heller inte investera i alltför dyra kläder, att ta studenten är dyrt som det är.