kostym, motorcykel, skäggSkägg och välklätt är en perfekt kombination! Och faktum är att många faktiskt blir snyggare i skägg, men det gäller att hålla sitt skägg i bra skick för att hålla stilen.

Ett snyggt skägg funkar alldeles utmärkt tillsammans med välskräddade kläder som skjortor, kostym och frack, men då måste skägget vara i topptrim.

Vanligt skäggmisstag

Många glömmer att skägg också är hår, som man måste sköta och styla på liknande sätt som man gör med håret på huvudet. Använd skäggoljor för att ge skägget extra glans och liv, utan att det ser för mycket ut. Många är ganska duktiga på att ta hand om sitt skägg och det viktigaste på den fronten är att det skägget ser naturligt ut – det ska inte synas att man stylat och fixat med det. Barberaren Johan Rönnow säger till tidningen Café att det dock finns ett misstag som många faktiskt gör och det är att man sätter skäggets linje för långt ner på halsen. Detta gör att det kan se ut som att man har en dubbelhaka. Johan tycker att man ska ta hand om och vårda skägget hemma, men fixa till rätt form hos en barberare.

Skägg tilltalar mer

I Aftonbladet kan man läsa om en studie som visar på att skägg är mer tilltalande för kvinnor än renrakat – i alla fall om man ser till långsiktiga relationer. Forskare tror att det evolutionära skulle kunna förklara detta genom att skägg sänder ut signaler om maskulinitet och att mannen är fertil, vilket tilltalar kvinnor. Om detta är sant eller inte vet man inte, men det man vet är i alla fall att många faktiskt blir mer tilltalande med ett skägg, om inte mer vuxna och maskulina i sitt utseende.

Hollywoods välklädda män med skägg

Genom att titta på några av de mest välklädda kändisarna i Hollywood blir det således också tydligt att de som sticker ut mest är de som har lite skägg. Här följer en lista på välklädda kändisar med skäggstubb, se bilder i Metro Mode, kanske är det något att inspireras av stilmässigt?

  • David Beckham
  • Jim Chapman
  • Christoffer Bailey
  • David Gandy