kille kostym modeNär det gäller mode och trender så är de alltid roliga att följa, men det gäller också att kunna göra något till sin grej, men ibland kan man bli påtvingad att klä sig på ett visst sätt, något som inte alla uppskattar.

Modeveckan har precis avslutats och de som varit där har vittnat om en explosion av vackra och stilfulla plagg och kombinationer. De hetaste outfitsen på catwalken stod enligt Expressen designern Ida Sjöstedt och märket Lexington för, som även hade de två av de största visningarna under veckan. Några plagg som stack ut på catwalken var bland annat den vita kostymen i en ledig och bekväm modell matchat med sportiga tofflor och ryggsäck för att ge en mer bekväm och avslappnad look. Sportiga influenser är något som syns tydligt på trendkartan i höst där man kan klä sig i plagg från bra varumärken och samtidigt känna sig ledig. Ränder och jackor i rak modell tillsammans med bas plagg som skjortor eller stilrena klänningar visar sig också vara stort denna säsong.

På fötterna

Under modeveckan syntes det mycket vita sandaler på modellernas fötter, vilket kanske inte känns helt rätt med tanke på att det nu är höst. Annars var det sportiga sneakers, vita sandaletter eller andra klackskor i metallic som syntes tydligt. Kängor och skor av modell kostymskor är också helrätt i höst, för ett brett utbud av vad som är trendigt, se http://www.footmall.se/. Men faktum är att de flesta skor passar med höstens mode, det handlar egentligen om att göra sin egen grej av modet, vilket man enkelt gör genom att addera ett par snygga skor som man verkligen gillar. I DNs kultursidor kan man läsa om den brittiska premiärministern Theresa May, som gjort sin helt egna grej av att bära leopardmönstrade skor. Med sin pondus som minister men ändå den avskalade klädseln som de bör bära visar hon att han är en stark kvinna med integritet genom att bära leopardmönstrat på fötterna ofta. Det signalerar således att hon inte låter sig fångas och tämjas hur som helst, skriver tidningen.

Tvångskläder på jobbet

I vissa sammanhang och i vissa länder är det dock tvång för kvinnor att exempelvis alltid ha på sig klackar, någon som kritiserats kraftigt på senaste, läs mer.

  • I Storbritannien och Finland är du tvungen att ha högklackat på kontor och liknande
  • På andra arbetsplatser bestämmer arbetsgivaren vad du ska ha på dig
  • Som flygvärdinna är klädkoden ofta klackar och kjol med slits