Företag bjuder ofta in till årliga fester där tanken är att alla skall umgås tillsammans. Men det är viktigt att du tänker på vad som gäller när du festar med jobbet, eftersom det inte är samma sak som att festa med din familj och vänner. Att dra vissa gränser är A och O.

Varje år bjuder de flesta företag in alla anställda till sommarfest, julfest eller kanske något annat trevlig evenemang. Det kan också handla om event där kunder eller samarbetspartners är inbjudna. Det är viktigt att du tänker på vissa saker för att festen med jobbet ska bli lyckad då det inte är en vanlig fest som du går på med din familj eller med vänner. På en företagsfest är du omgiven av personer som du arbetar med och vissa saker bör därför undvikas.

Vad bör du tänka på vid en företagsfest?

Precis som när du går till jobbet en vanlig dag och funderar på vad du bör ha på dig, så gäller liknande vid en företagsfest. Självfallet skall du kunna klä upp dig mer festligt, gärna med mycket färg eller glitter, vilket man vanligtvis inte har på sig i exempelvis kontorslandskap. Om det skickats ut en specifik inbjudan med dresscode så bör detta följas.

Vidare så är det också viktigt vad du pratar om med kollegor och kunder vid en fest. Ibland när du har mycket trevligt är det lätt hänt att vissa gränser suddas ut och att du upplever att du kan vara mer personlig. Vid en företagsfest är detta helt naturligt, eftersom samtalsämnena inte är bara relaterade till arbete. Det är viktigt att du delar med dig men att du inte pratar om sådant som kan få andra personer att känna sig obekväma. Ämnen som helst bör undvikas är bråk i familjen, pengar, ingående information om sjukdomar eller skvaller som kan skada en annan person. Sist men inte minst så är det också viktigt att tänka på alkoholkonsumtionen, så att du inte blir alltför berusad bland kollegor.